Stjepanović na Igrama

Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović izborio je olimpijsku A normu u disciplini 200 metara delfin na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u Londonu. Stjepanović je u kvalifikacijama za tu disciplinu ostvario vreme od 1:56.18 minuta, koje je ujedno najbolje ove sezone.
„Otplivao sam A olimpijsku normu na 200 metara delfin, već u jutarnjim kvalifikacijama, što je i bio cilj. Osećam da mogu bolje, do 1:55.70 i onda bih bio tamo gde i trener i ja želimo da se nalazimo u ovom trenutku priprema za Olimpijske igre. Sada rasterećen čekam finale koje je dosta kasno, ali daću sve od sebe da još više unapredim svoj trenutni rezultat“, rekao je Stjepanović.
18-godišnji srpski plivač od početka Otvorenog prvenstva Britanije niže odlične rezultate, pošto je do sada već osvojio dve medalje.
Stjepanović je prvo na 400 metara slobodno bio drugi, iza svetskog šampiona iz 2009. godine Paula Bidermana iz Nemačke, dok je na upola kraćoj deonici bio prvi. Novu priliku za odličje imaće već u ponedeljak uveče, kada je na programu finale na 20

IZVOR: www.b92.net