Sve je spremno za NLB Trofej Beograda

Sve je spremno za plivački miting NLB Trofej Beograda koji će se u subotu i nedelju održati na bazenu " Milan Gale Muškatirović " na Dorćolu. Biće to i poslednja prava proba pred učešće na Olimpijskim igrama u Londonu.

Pažnja publike biće okrenuta ka srpskim olimpijcima Nadji Higl, Ivanu Lendjeru,Velimiru Stjepanoviću i Djordju Markoviću.Ništa manje neće biti zanimljivi osvajači B norme Čaba Siladji, Radovan Siljevski i Katarina Simonović. Milorad Čavić je na pripremama u Americi.

Prijave još uvek stižu. Na dva dana pred takmičenje poznato je da će se pojaviti plivači iz još šest zemalja:Norveške, Austrije, Turske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Slovence predstavlja juniorska reprezentacija, Norvežane predvodi odlični prsaš Aleksandar Hetland.

Na konferenciji za medije predsednik PSB Ivan Djordjević je istakao trku osoba sa invaliditetom koja je u subotu u 17.45 časova.

- Oni su sjajni sportisti sa vrhunskim rezultatima i ovo će biti prilika da ih upozna šira javnost.
Organizator je PS Beograda uz pomoć Sekretarijata za sport Beograda u čije ime je govorio Nemanja Radović.U ime Olimpijskog komiteta učesnike je pozdravio dr Branislav Jevtić.

Kvalifikacije su u 10, finala u 18 časova.Nagradni fond je 2000 evra.Po 500 evra je rezervisano za najbolje rezultate po FInA bodovima u muškoj i ženskoj konkurenciji.Drugopalsirani dobijaju po 300 a trećeplasirani po 200 evra.

Jedan od sponzora je i Arena koja će darovati svoje proizvode.Fosil je za najbolje obezbedio časovnike.