ŠANGAJ Sjajna trka i rekord Stjepanovića

×

Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in require_once() (line 341 of /home4/psb/public_html/includes/module.inc).

Velimir Stjepanović u disciplini 200 metara leptir i Stefan Šorak na 800 metara slobodno postavili su nove rekorde Srbije.

Stjepanović i Šorak, kojima je ovo bilo prvo učešće na svetskim prvenstvima u velikim bazenima, nisu uspeli da se plasiraju u polufinalne grupe u svojim disciplinama, ali mogu da budu ponosni na prikazanoČaba Silađi nije uspeo da se plasira u finale trke na 50 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Šangaju.

On je u polufinalu zauzeo poslednje, 16. mesto.

Silađi je završio trku rezultatom 27,89, a najbolje vreme u polufinalu ostvario je Južnoafrikanac Kamerun Van der Burg sa 26,90 sekundi.

Velimir Stjepanović u disciplini 200 metara leptir i Stefan Šorak na 800 metara slobodno postavili su nove rekorde Srbije.

Stjepanović i Šorak, kojima je ovo bilo prvo učešće na svetskim prvenstvima u velikim bazenima, nisu uspeli da se plasiraju u polufinalne grupe u svojim disciplinama, ali mogu da budu ponosni na prikazano.

Silađi je do polufinala doplivao 14. vremeoim u kvalifikacijama. On je trku završio za 27 sekundi i 93 stotinke, dok je prvi bio Felipe Franka da Silva iz Brazila u vremenu 27.19.

Srpski plivač takmičiće se u polufinalnoj Grupi jedan zajedno sa Fabiom Skocolijem iz Italije, Glenom Snajdersom sa Novog Zelanda, Matjašom Markičem iz Slovenije, Markom Ganglofom iz SAD-a, Henrikom Feldvehrom iz Nemačke, Petrom Bartunekom iz Češke i Vladislavom Polijakovim iz Kazahstana.

Stjepanović je zauzeo 19. mesto u kvalifikacijama, u vremenu minut, 57 sekundi i 40 stotinki. Njemu je plasman u polufinale trke na 200 metara leptir stilom izmakao za 37 stotinki. Ipak, poboljšao je srpski rekord za dve sekunde.

"Krenuo sam snažno od starta. Imao sam još snage, ali ne znam kako nisam uspeo da je izvučem. Trebala mi je na poslednjih 50 metara, ali ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe i postavio novi seniorski rekord Srbije", rekao je 17-godišnji Stjepanović posle trke.

Šorak je u trci na 800 metara slobodnim stilom zauzeo 36. mesto u kvalifikacijama, sa vremenom 8:14,45. To je čak za osam sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda Srbije!

"Krenuo sam snažno i dugačko. Kontrolisao sam trku do gotovo 600 metara, ali mi je ponestalo snage za bolji rezultat i jači finiš. Postavio sam novi seniorski državni rekord, popravio sam svoje vreme za osam sekundi i veoma sam zadovoljan", rekao je Šorak.